Waarom worden haarborstels vuil?

Net als al je beautytools worden haarborstels vuil bij herhaald gebruik, vooral als je regelmatig stylingproducten op je haar gebruikt. Samen met klonten gebroken haar en productresten kunnen huisstofmijt, dode huidcellen en oliën zich ophopen.

Waarom worden haarborstels vuil?

Net als al je beautytools worden haarborstels vuil bij herhaald gebruik, vooral als je regelmatig stylingproducten op je haar gebruikt. Samen met klonten gebroken haar en productresten kunnen huisstofmijt, dode huidcellen en oliën zich ophopen. Een haarborstel kan strengen gladstrijken en haar ontwarren. Het kan ook vrij snel vuil worden door de olie, vuil, stof en producten in je haar op te nemen.

Voeg in een kom of gootsteen wat zeep toe aan warm water en zwaai tot je een sudsy-oplossing hebt. Voor synthetische borstels werkt elke zeep. Plastic en rubber zijn taaie materialen, dus afwasmiddel, shampoo en bodywash zijn allemaal prima te gebruiken. Voor borstels gemaakt van natuurlijk materiaal (zoals hout of varkensharen) stelde Boss voor om een milde shampoo te gebruiken die vrij is van sulfaten zoals die van GM Reverie of Davines die de borstelharen niet afbreken.

Je zou er eigenlijk de gewoonte van moeten maken om na elk gebruik haar van je borstel te verwijderen, omdat een verstopte borstel je manen kan beschadigen. Als je klaar bent met schoonmaken, veeg je de borstel gewoon af met een schone, droge doek en laat je de borstel de borstelzijde naar beneden drogen. Dus in plaats van je haar er zijdezacht uit te laten zien, kan het borstelen van je haar met een vuile borstel je haar er eigenlijk minder schoon uit laten zien dan toen je begon. Borstels met synthetische (plastic) borstelharen en handgrepen zijn het gemakkelijkst schoon te maken, terwijl borstels met natuurlijke haren of borstels met houten handvat zorgvuldiger aandacht vereisen.

De borstel besproeien met 70% isopropylalcohol of gewoon een deel water en een deel appelciderazijn mengen en dat recept op je borstel spuiten zal desinfecteren. Je borstel bevat ook dode huidcellen die elke keer dat je je borstel gebruikt terug naar je haar kunnen overbrengen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *