Waarom branden haardrogers uit?

De meeste haardrogers hebben 2 pluisschermen die voorkomen dat er iets in de verwarmingsspiraal wordt getrokken, wat de warmte genereert om je haar te drogen. Het probleem is dat deze schermen verstopt raken met pluisjes en ervoor zorgen dat de föhn oververhit raakt en daadwerkelijk doorbrandt.

Waarom branden haardrogers uit?

De meeste haardrogers hebben 2 pluisschermen die voorkomen dat er iets in de verwarmingsspiraal wordt getrokken, wat de warmte genereert om je haar te drogen. Het probleem is dat deze schermen verstopt raken met pluisjes en ervoor zorgen dat de föhn oververhit raakt en daadwerkelijk doorbrandt. Op de achterkant van elke föhn zit een pluisvanger boven de luchtinlaat die stof en haar uit de loop van je droger houdt. Als u de val echter na verloop van tijd niet regelmatig schoonmaakt, kan al dat stof uw droger verstoppen en de luchtstroom beperken.

Als dat gebeurt, kan je föhn een brandende geur afgeven zodra je hem aanzet. Het is bekend dat haardrogers tot 225 graden bereiken wanneer ze op de hoogste stand worden ingeschakeld. Om deze reden kunnen ze gemakkelijk brandwonden aan de huid veroorzaken bij het aanraken van blootgestelde delen van de nek en hoofdhuid. Het is belangrijk om haardrogers buiten het bereik van kinderen te houden terwijl de haardrogers warm zijn.

Gebruikers moeten zich concentreren op het beschermen van hun haar tegen overmatige hitteschade door hun haar een beetje te laten drogen voordat ze de föhn aanbrengen. Gebruik een handdoek en droog een tijdje aan de lucht, gebruik de föhn alleen als het haar vochtig is en niet doorweekt. Houd de föhn uit de buurt van het haar om zowel directe hitteschade te voorkomen als uw gehoor te sparen. Dit zal ook het aantal onbedoelde contactbrandwonden verminderen.

Je haardroger is te oud, We vinden het allemaal leuk om zoveel mogelijk kilometers uit onze beautytools te halen, maar als je een haardroger gebruikt die te oud is, kun je onbewust je haar beschadigen. Haardrogers gaan slechts 600-800 uur mee, wat zich vertaalt in ongeveer ergens tussen de 300 en 400 föhnen. Daarna presteren ze minder snel goed, kunnen ze oververhit raken en uiteindelijk je haar verbranden. En leeftijd is niet de enige manier waarop je föhn te warm kan worden.

Terwijl je föhn lucht binnenhaalt, trekt hij ook deeltjes in de lucht naar binnen, zoals stof erin. Dit blokkeert de luchtstroom en kan je ook vatbaar maken voor een te hete beautytool. Zorg ervoor dat u het beschermrooster aan de achterkant van uw droger regelmatig controleert en eventuele ophoping verwijdert. De verwarmingsschakelaar regelt de hoeveelheid stroom die aan het verwarmingselement wordt geleverd en regelt zo de warmte die door de föhn wordt geleverd.

De ventilatorsnelheidsschakelaar regelt de snelheid van de ventilatormotor en ventilator, waardoor de kracht van de lucht die door de föhn wordt geleverd, wordt geregeld. De thermische uitschakelschakelaar, een veiligheidsfunctie, schakelt het verwarmingselement uit als het te warm wordt. Je föhn heeft een ruimte voor luchtinlaat die verstopt kan raken met mensenhaar en pluisjes. Zodra dit vuil in de föhn is gezogen en opwarmt, geeft het een geur af als brandend haar elke keer dat je je haar droog blaast.

Borstel al het haar weg dat zich in de haardroger bevindt en trek het haar eruit dat rond de verwarmingsspiraal is gewikkeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *