Waarom worden haarborstels stoffig?

Volgens de American Academy of Dermatology is het normaal om 50 tot 100 haren per dag af te werpen. Veel van dit haar kan zich ophopen aan de basis van de borstel.

Waarom worden haarborstels stoffig?

Volgens de American Academy of Dermatology is het normaal om 50 tot 100 haren per dag af te werpen. Veel van dit haar kan zich ophopen aan de basis van de borstel. Deeltjes in de omgeving zoals roet, stof en ander vuil kunnen zich ook op je haarborstel nestelen en zich na verloop van tijd opbouwen. Het residu dat je in je haarborstel ziet dat lijkt op grijze pluisjes zijn dode huidcellen en talg, samen met oud, gematteerd haar en haarproductresten.

Hierdoor ontstaan bacteriën en raakt je haarborstel langzaam meer en meer besmet. Deze stoffen bouwen zich in de loop van de tijd op en maken je haarborstel en kam stoffig. Het vuil en residu dat door deze strengen wordt gedragen, worden ook overgebracht naar je kam en haarborstel, die uiteindelijk zwarte pluisjes op hen vangt, zegt Dr. Zeel, onze Chief Ayurvedische Doctor bij Vedix.

Doe de kam nu in een kom met heet water bij een temperatuur boven 128,3° F of 53,5°C om hem te desinfecteren. Bereid een oplossing in een kom door 1 theelepel bakpoeder, 2 druppels milde shampoo, 5 druppels etherische olie van tea tree en 2 druppels azijn toe te voegen aan 2 kopjes warm water. Over het algemeen is het beter om uw haarborstels en kammen één keer per week of 2 weken te reinigen, afhankelijk van de extremiteit van het opgehoopte vuil. Maak er ook een punt van om de haarlokken van je haarborstel of kam met je vingers te verwijderen, onmiddellijk na gebruik.

De belangrijkste reden is dat de haarborstel niet goed wordt schoongemaakt. Dat is de reden dat stof en puin zich verzamelen in de haarborstel. Ook het korte kroeshaar, dode huidcellen en roos raken ook door elkaar. Als je klaar bent met schoonmaken, veeg je de borstel gewoon af met een schone, droge doek en laat je de borstel de borstelzijde naar beneden drogen.

Je zou er eigenlijk de gewoonte van moeten maken om na elk gebruik haar van je borstel te verwijderen, omdat een verstopte borstel je manen kan beschadigen. Dus in plaats van je haar er zijdezacht uit te laten zien, kan het borstelen van je haar met een vuile borstel je haar er eigenlijk minder schoon uit laten zien dan toen je begon. De borstel besproeien met 70% isopropylalcohol of gewoon een deel water en een deel appelciderazijn mengen en dat recept op je borstel spuiten zal desinfecteren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *