Waarom blazen haardrogers zekeringen?

De haardrogers van vandaag kunnen tot 15 ampère vermogen gebruiken. Als je circuit niet is gebouwd om zoveel versterkers aan te kunnen, blaast je een zekering door zodra je hem inschakelt.

Waarom blazen haardrogers zekeringen?

De haardrogers van vandaag kunnen tot 15 ampère vermogen gebruiken. Als je circuit niet is gebouwd om zoveel versterkers aan te kunnen, blaast je een zekering door zodra je hem inschakelt. Haardrogers trekken veel stroom, dwz versterkers. En uw huis is misschien oud en heeft stroomonderbrekers met een lagere versterker, dwz 10A of 15A in plaats van 20A.

Een overbelast circuit is een no-brainer probleem waar de meeste mensen mee te maken hebben. Het gebeurt meestal wanneer het circuit meer belasting heeft dan het kan dragen. Het gebeurt ook als veel apparaten tegelijkertijd werken. Kortsluiting is nog een reden waarom de stroomonderbreker struikelt.

Het wordt veroorzaakt wanneer de zwarte draad de neutrale draad raakt. Als er een lagere weerstand is, is er een plotselinge stroom van elektriciteit. Dit verhoogt meestal de doorstroming en zorgt ervoor dat de breker struikelt. Om te controleren of kortsluiting een echte reden is waarom de stroomonderbreker is uitgeschakeld, controleert u of de stopcontacten bruin of zwart worden en merkt u een brandende geur op.

Net als bij kortsluiting treedt zelfs aardingsfout meestal op wanneer een hete draad de blootliggende draden raakt die zich op de metalen doos bevinden die zich op de aardingsdraad bevindt. Gebieden die direct contact hebben met water en de grond moeten bijvoorbeeld worden beschermd tegen aardlekschakelaars. Moderne bedrading kan ook tonladingen van andere problemen oplossen, waardoor het gevaar van kortsluiting thuis wordt verminderd. Toen haardrogers begin jaren 70 voor het eerst uitkwamen, waren ze slechts ongeveer 750 watt, of 6 ampère.

De haardrogers van vandaag hebben echter veel meer kracht nodig als gevolg van een hoger wattage. Veel haardrogers hebben ongeveer 1.875 watt, of 15 ampère, aan vermogen nodig. Hierdoor is het veel gemakkelijker om een circuit op te blazen door gewoon je föhn aan te sluiten. Houd er rekening mee hoeveel versterkers de circuits in uw huis aankunnen voordat u te veel apparaten op één stopcontact aansluit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *